Freeletics első edzés

Tegnap elkezdtem a freeletics edzéseket. Nem mondom, hogy sikerült, de azt sem, hogy nem. Lássuk mi is történt és hogyan ébredtem fel ma reggel.

Aphrodité a szerelem és a szépség istennője a görög mitológiában. Nos a freeletics esetében egy hármas skálán kettes erősségű magas intenzitású saját testsúlyos gyakorlatcsoport.

Három feladatból áll a feladatsor. Az első az úgynevezett sprawls, ami gyakorlatilag a négyütemű fekvőtámasz annyi különbséggel, hogy a végén nem terpeszbe ugrasz, hanem felfelé.

Ez nem tűnik nehéznek, hiszen gyermekkorban az általános iskolai torna órákon milyen könnyen ment. Igaz, hogy közben eltelt 20 – 25 év és felszaladt legalább ugyanennyi kiló az optimális testsúlyodhoz képest, de akkor is. Na én is ilyen gondolatokkal kezdtem.

A második gyakorlat a guggolás, ami könnyített változatban így néz ki.

A harmadik pedig a haprés.

Nos Aphrodité ezt a hármast az alábbiak szerint szerette volna végrehajtatni velem.

50/50/50 – 40/40/40 – 30/30/30 – 20/20/20 – 10/10/10

Ugye a fejlődést azon lehet lemérni, hogy mennyi idő alatt érsz a feladatok végére. Azt már a legelején eldöntöttem, hogy az idővel nem fogok foglalkozni, bőven elég lesz ha sikerül végigcsinálni a feladatokat. Nos nagyjából a 20. sprawlnál már minden testrésemen igyekeztem levegőt venni. Végigküzdöttem és sikerült megcsinálni az 50 -et. A technikát szerintem ne firtassuk. 😀

Jöhetett a guggolás. Nem csináltam gyorsan, de a combom úgy bedurrnt, hogy a végén állni is alig tudtam. Na de végre lehetett feküdni, mert következett a hasprés. Ezzel szerintem direkt nem kapkodtam, mert nem akartam felállni. Na mindenesetre sikerrel abszolváltam az első kört.

Neki is láttam a 40-es körnek és egészen a 24. sprawlig jutottam. Ott már szédülés, hányinger és minden volt, egyetlen dolgot kivéve, ez pedig az erő. Sem testben, sem fejben.

Ezen a ponton lenyomtam a befejezés gombot és itt jön elő a program legnagyobb szemétsége. Ha nem csinálod végig, akkor ő úgy veszi, hogy nem csináltál semmit. Szóval nem elég, hogy tudod feladtad, hanem még a program is rámutat. Persze előtte azért megkérdezi, hogy tutira feladod?

Na ez volt az első tapasztalat. Összefoglalva: nagyon kemény.

Nos ma reggel egy elég kellemes izomlázzal ébredtem mind a két combomban. Ma pihenek és holnap újra megküzdök a szerelem és a szépség görög istennőjével, ahogy a héten még kétszer.

Még egy infót megosztok. Kezdésnek 122 kg vagyok. Bár nem mértem magam reggel, mert nem volt lehetőségem, de pár nappal korábban 121,3 voltam. Gondoltam ehhez még hozzáadom az “áfát” és ennyivel kezdem.

Kíváncsi leszek, hogy mi lesz a végeredmény az 5. hét végére.

Hamarosan újra jelentkezem.

 

Üdv.:

Gábor

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.